Meetoo förstärker med erfaren duo

May 21, 2012

PRESSMEDDELANDE                                                                                       2012-05-21

Erfaren förvaltarduo från Catella blir partners i Meetoo

Håkan Telander och Peter Lindvall med 20 respektive 17 års erfarenhet av kapitalförvaltning har rekryterats till Meetoo AB. Håkan och Peter kommer närmast från Catella Förmögenhetsförvaltning AB (tidigare EKF Enskild Kapitalförvaltning AB) där de tillsammans varit ansvariga för bolagets framgångsrika modellportföljer.

”Vi är fantastiskt glada att knyta Håkan och Peter till oss. Med Håkans och Peters breda kunskaper, långa erfarenhet och dokumenterat goda förvaltningsresultat förstärker vi våra möjligheter att erbjuda en långsiktig, värdeskapande och kostnadseffektiv kapitalförvaltning för privatpersoner, företag och stiftelser”, säger Lotta Nilert, VD för Meetoo AB.

Håkan Telander har bl a varit analytiker på Handelsbanken och VD för Carnegie Fonder under 8 år. Peter Lindvalls har erfarenhet från att ha arbetat med kapitalförvaltning på Nordiska Fondkommission, Aragon Fondkommission och Invik Kapitalförvaltning.

Telander och Lindvall delar Meetoos ersättningsfilosofi, där endast en fast avgift tas ut, samt bolagets investeringsfilosofi. Meetoo förvaltar depåer, kapitalförsäkringar och investerings­sparkonton och placerar i aktier och obligationer och väljer bort  strukturerade produkter.

”Vi delar synen på hur man bäst skapar långsiktiga kundrelationer. Genom att göra ett bra jobb och ha en fast kostnad.”, säger Peter Lindvall.

”Vi ser mycket fram emot att bli partners i trevliga och välskötta Meetoo, ingå i förvaltningsteamet och få möjlighet till att bidra till bolagets fortsatta utveckling”, säger Håkan Telander.

Håkan och Peter väntas börja arbeta på Meetoo i mitten av augusti 2012.

Tillbaka